Thursday, June 3, 2010

"acum nu e momentul..."

Din postarea trecuta parea ca statul e un fel de masinarie in care omul este doar o rotita. Totusi, comparatia nu este buna. De fapt este o formatiune tectonica a carei miscare este extrem de rara dar devastatoare. Proiectul nostru a fost blocat temporar, intrucat institutia cu care vroiam sa colaboram a fost informata "de sus" ca "nu este momentul acum...". Am mai auzit asta cand eram mic.



Dar ne-au oferit totusi ceva. Putem organiza evenimente culturale punctuale (ceea ce s-ar fi intamplat anyway) insotite de un bar mobil, instalatii provizorii, etc. Asa ca o sa urmam cat de mult se poate aceasta alternativa. Deja aveam pregatite unele proiecte, mai suntem in discutii cu altele.

Daca aveti vreo idee, vreun prieten, vecin, nas sau fin care cauta un loc sa se exprime si are un concept care sa se potriveasca, aduceti-i la noi. Le punem la dispozitie o sala de 400 de locuri, foaier, gradina, dichis, totul in buricul targului. LASATI ARTISTII SA VINA LA NOI!

Chiar daca leviatanul incearca sa ne mature din drum, o sa le facem bine cu forta daca trebuie. Forta imaginatiei, that is... Ahem. It ain't over till the fat lady sings. Sau Zack de la Rocha.

4 comments:

  1. ehei, pacat de terasa, da si asa e bine...

    ReplyDelete
  2. am eu un concept de actiune artistica (germ: kunstaktion)

    de exemplu:

    sa fie un eveniment in care vin mai multi oameni. apoi ii asezi la niste mese, preferabil fata in fata.
    poti de exemplu sa ii lasi sa stea cum doresc ei, sa aleaga langa cine si in fata cui stau.

    apoi ii pui sa se uite unii la altii. poti de exemplu sa ii lasi sa si interactioneze, eventual sa: vorbeasca.

    ii lasi mai multa vreme asa in stadiul asta. cu sau fara interactiune umana.

    apoi vii la ei si intrebi daca le este sete. pana atunci temperatura insotita sau nu de activitatea verbala isi vor fi facut efectul. este probabil sa le fie sete.

    atunci rostesti urmatoarea fraza: pentru 4 lei, iti voi aduce o bautura. aceasta va fi o bere.
    aici sunt 2 posibilitati. daca zice "de acord" sau exprima un echivalent afirmativ, ii aduci o bere si accepti cei 4 lei.
    daca zice nu, mai astepti 30 de minute si mai vii odata cu aceeasi intrebare.


    acest eveniment poate sa dureze de la 2 dupa-amiaza la 11 seara. participantii pot veni si pleca de voie, ei au caracter intersanjabil.


    evenimentul artistic poate fi reluat zilnic atata timp cat cei 4 lei stransi de la fiecare dau in acea zi o suma care justifice statul tau in soare.

    ReplyDelete
  3. salut!

    e o idee interesanta, desi mai trebuie un pic lucrat la ea. am auzit de tipul asta de mix and match, nu stiu daca ar merge in romania, dar merita incercat :)

    cred ca ar merge si la aceasta locatie, dar si la Verde Cafe http://verdecafe.ro/

    daca vrei sa mergi mai departe cu acest proiect, contacteaza pe Claudia Catana - http://www.facebook.com/#!/claudia.catana?ref=ts

    numai bine,
    radu

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete